В результаті вибухів в Камеруні загинули 29 осіб

 Associated Press

Щонайменше 29 людей загинули, 30 поранені в результаті серії вибухів, що прогриміли раніше на півночі Камеруну. Про це повідомляє агентство AFP.

"За попередніми даними, 29 осіб загинули і близько 30 отримали поранення", - заявило агентству джерело в поліції, уточнюючи, що в числі загиблих-троє терористів - смертників.

Раніше кілька терористів-смертників влаштували вибухи на ринку міста Бодо. Як вже повідомлялося, на думку спостерігачів, за вибухом, швидше за все, за цим стоять бойовики нігерійського радикального угрупування "Боко харам", які регулярно здійснюють диверсії на території північних районів Камеруну.

"Боко харам" ("Західна освіта - гріх" в перекладі з мови хауса) - ісламістське угрупування, що діє на півночі і північному сході Нігерії. Її бойовики також здійснюють напади на територіях сусідніх країн - Нігера, Камеруну і Чаду.

"Боко харам" домагається створення ісламський халіфат і введення норм шаріату (ісламського права) на всій території Нігерії.

Вони виступають проти західної освіти, демократії і принципу поділу влади, а також проти носіння західного одягу і всіх інших елементів "чужої" культури.

У березні 2015 року угруповання присягнуло на вірність терористичної організації "Ісламська держава"

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення