В РФ 112 тисяч людей на самоізоляції через коронавірус: починається "пекло"

У Росії число хворих коронавірусом рекордно зростає, лише за останню добу його зафіксували у 163 осіб, експерт вважає, що найближчим часом країну чекає потужний спалах COVID-19.

Про це повідомляє The Independent

Експерти звернули увагу, на незрозуміле 37-відсоткове зростання числа хворих на пневмонію в Москві в порівнянні з 2019 роком. Один офіційний випадок смерті від Covid-19 в Росії також таємничим чином перекваліфікували, заявивши, що 74-річна пацієнтка померла від тромбу, що відірвався ще до того, як коронавірус вразив її легені.

"Єдина стратегія російської влади проти коронавірусу - це тупо не повідомляти про нього, - сказав в п'ятницю найвідоміший в Росії опозиційний політик Олексій Навальний. - Нехай ті, хто одужує, одужують самостійно. А ті, хто не зможе - що поробиш, не пощастило . Спишемо все на серцево-судинні захворювання".

Епідеміолог Михайло Фаворов, що працює в США в Центрах контролю і профілактики захворювань, розповів виданню The Independent, що російський уряд навряд чи активно маніпулює статистикою. За його словами, пандемія просто пізно прийшла в Росію, як і в інші пострадянські країни. І прийшла вона з Європи, а не з Китаю. Інша статистика захворювань пояснюється також специфікою режиму перевірок, коли за правилами в дані включають тільки підтверджені випадки. Але на наступному тижні система тестування буде істотно активізована, і тоді ситуація зміниться.

"Як тільки число внутрішніх випадків зараження перевищить число завезених випадків, динаміка коронавірусу в Росії зміниться", - сказав Фаворов.

Епідеміолог Фаворов практично не сумнівається, що в Росії буде такий же потужний спалах, як і всюди.

Мало хто з росіян вірить в те, що слабо фінансована і нелюба ними система охорони здоров'я впорається з кризою, якщо вона в Росії виросте до масштабів італійської.

За словами віце-прем'єра РФ Тетяни Голікової, добовий приріст нових випадків коронавірусу в РФ збільшився майже втричі - з близько 50-60 до 163. Число нових випадків коронавірусу в РФ за добу зросло на 163, досягло 658. На самоізоляції в РФ знаходяться 112 тисяч людей.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення