В Ростовську область привезли "Гради" і танки - Тимчук

 Facebook

Російсько-терористичні війська на Донбасі продовжують вести активні обстріл позицій сил АТО і цивільних об'єктів, використовуючи як стрілецьке озброєння і гранатомети різних типів, так і артилерію (122-мм) і бронетехніку, включаючи танки. Про це повідомляє координатор групи Інформаційний Спротив Дмитро Тимчук

"Вогонь ведеться на окремих ділянках лінії розмежування, одночасно бойовиками ведеться розвідка і спостереження за бойовими порядками українських військ практично по всій лінії зіткнення. Найбільшу активність бойовики виявляли в широкій смузі від Пісків до північних околиць Горлівки. Зокрема, в районі Авдіївки зафіксовано застосування терористами важкої бронетехніки - пара танків, вийшовши з посадки, відкрила вогонь у бік позицій українських військ на захід від Ясинуватської розв'язки. Пізніше САУ 2С1 «Гвоздика» бойовиків вели вогонь по позиціях сил АТО (східна частина старої Авдіївки). Триває перегрупування підрозділів російсько-терористичних військ в районі на схід Горлівки. В районі Єнакієве створюється «об'єднана бригада» «ДНР-ЛНР» під керівництвом російських офіцерів, які проходять службу в складі бандформувань «ЛНР». Загальна кількість бойовиків, яких планується набрати в бригаду, складе близько 2 500 осіб. У «міністерстві оборони ДНР» вживають термінових заходів щодо доукомплектування бандформувань «1-го армійського корпусу ДНР» - на даний момент некомплект в підрозділах становить у середньому 30-35% від штатної чисельності (в окремих підрозділах – до 60%). В «МО ДНР» прийнято рішення звернутися до «кураторам» в Москві з проханням терміново виділити додаткову фінансову допомогу для «ДНР» з метою підвищення грошового утримання бойовиків і створення таким чином мотивації для набору «контрактників» для проходження «військової служби» з числа місцевих жителів. В Дебальцево прибув підрозділ ЗС РФ для повернення в Росію. Чисельність підрозділу – до роти. Відзначається вкрай негативний морально-психологічний стан особового складу даного підрозділу. Разом з особовим складом в РФ відправиться до 10 трун із знищеними російськими військовослужбовцями даного підрозділу. На залізничній станції Матвєєв Курган Ростовської області (РФ, поблизу держкордону з Україною) розвантажені 20 танків Т-72, 7 установок РСЗВ БМ-21 «Град» і кілька гаубиць (122-мм).

За словами Тимчука, військове керівництво «ЛНР» видало наказ про «запобігання виведення з ладу бойової техніки і озброєння під час проведення заходів з бойової підготовки». У наказі зазначаються масові випадки виведення бойовиками з ладу озброєнь під час «навчання», при цьому через брак техніки в багатьох підрозділах «ЛНР» для перевезення особового складу масово використовується «реквизирований» громадський автотранспорт. Наказ наказує командирам підрозділів різко посилити дисциплінарну відповідальність за недбале поводження з технікою та озброєнням.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення