В СБУ підтвердили затримання полковника ЗСУ Без'язикова

 Канал 112

СБУ підтверджує затримання полковника ЗСУ Івана Без'язикова за підозрою в участі в терористичній організації. Про це в ході брифінгу заявив керівник апарату глави СБУ Олександр Ткачук, передає "112 Україна".

"Провадження зареєстровано за ознаками злочину, передбаченого ст. 258, ч. 3 – це участь у терористичній організації. Вчора вже почала з'являтися в ЗМІ новина про це затримання. Члени сім'ї повідомили прізвище. Йдеться про полковника Без'язикова", – пояснив Ткачук.

За словами Ткачука, Без'язиков з липня все ще залишається діючим офіцером ЗСУ, проте з моменту звільнення не міг принести шкоди, оскільки спецслужби України мали агентурну інформацію про його роботу на іноземні спецслужби.

"Після звільнення з полону ми завжди працюємо, спілкуємося з нашими хлопцями, які там знаходилися для того, щоб отримувати від них певну важливу інформацію. Багато з них почали відразу вказувати на те, що поведінка Без'язикова в полоні була досить підозрілою. Зокрема, він був одягнений у військову форму Збройних сил РФ. Він мав при собі зброю, що, мабуть, досить є екстраординарним для осіб, які нібито знаходяться в полоні. Крім того, він вільно пересувався, спокійно спілкувався з представниками російських спецслужб на окупованих територіях" , – розповіли в СБУ.

За словами Ткачука, у спецслужб була достатня кількість свідчень окремих осіб, які безпосередньо бачили Без'язикова на окупованих територіях, а також оперативно-технічні матеріали, які також є доказами у цій кримінальній справі і підтверджують, що Без'язиков активно співпрацював з російськими спецслужбами.

Раніше дружина військового розвідника, полковника ЗСУ Івана Без'язикова, який був звільнений з полону бойовиків в липні нинішнього року, повідомила, що його затримали за підозрою у співпраці з т.зв. "ДНР".

За її словами, за Без'язиковим прийшли четверо в цивільному одязі, вони показали ордер на обшук, в якому говорилося, що Без'язиков підозрюється у співпраці з бойовиками т.зв. "ДНР".

Повідомляється, що з будинку Без'язикова вилучили техніку: комп'ютери, планшети, карти пам'яті, фотоапарати і мобільні телефони.

Зараз полковник знаходиться в слідчому ізоляторі, йому надано державний адвокат.

Сьогодні, 13 грудня, відбудеться суд з обрання запобіжного заходу. Поки Без'язиков затриманий на 72 години.

У липні 2016 року повідомлялося, що Без'язиков був звільнений з полону в ході важкою оперативної роботи і оперативних дій, оскільки його утримували не в СІЗО або колишньому приміщенні донецького СБУ, а в іншому місці. Бойовики не підтверджували його місцезнаходження, не давали інформацію, де він, і стверджували, що у них такого немає.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення