В СБУ прокоментували відправку 70 українських школярів до Росії

Представники Служби безпеки України стверджують, що дії Російського центру науки і культури в Києві, за сприяння якого до Москви і Санкт-Петербургу було відправлено сімдесят школярів з України для участі у навчально-освітній програмі Росспівробітництва «Здрастуй, Росіє!», є цілком легальними. Як інформує replyua.net, таку заяву на своїй сторінці у соцмережі Facebook зробив народний депутат від Блоку Петра Порошенка Андрій Немирівський. При цьому він опублікував відповідь на свій запит від СБУ.

Парламентар додав, що співробітники спецслужб «такі речі давно тримають на контролі та в оперативному режимі встановлюють всі деталі».

«Варто розповісти і про не дуже приємний факт. Як мені вдалося з’ясувати, структура Росії, яка причетна до даного випадку та багатьох інших подібних до них, так зване «Росспівробітництво», в нашій країні діє на цілком законних підставах! До сьогоднішнього дня залишається чинною міжурядова угода про нашу співпрацю з Росією в інформаційній та культурній сферах. Складається враження, що нічого не трапилося ні в Криму, ні в Іловайську!!», - обурився депутат, додавши, що написав звернення щодо даного питання до глави уряду Володимира Гройсмана.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення