В Сімферополі знову обшукують будинки кримських татар (відео)

 Крим.Реалії

В окупованому Росією Криму 26 травня зранку почалися нові обшуки в будинках кримських татар. Про це повідомив адвокат Еміль Курбедінов і голова ЦВК Курултаю кримських татар Заїр Смедляєв, поінформували «Крим.Реалії».

За їхньою інформацією, обшуки проводять у сімферопольських мікрорайонах Кам’янка та Хошкельди, а також в Алупці.Будуть шукати традиційно заборонену літературу, зброю, боєприпаси, наркотики. Є заборонена література – значить буде справа по «Хізб ут-Тахрір», немає такої літератури, значить, іншу справу припишуть», – припустив Смедляєв.

Еміль Курбедінов також опублікував відео обшуку в Сімферополі, на якому видно силовиків у масках і зброєю. Інші подробиці наразі невідомі.

Одного з кримських татар, у якого силовики проводили обшук, згодом відвезли в кримський центр протидії екстремізму, підконтрольний РФ. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив перший заступник голови Меджлісу кримських татар Наріман Джеляль.

«У Сімферополі в будинку Тимура Османова на вул. Дагиджи пройшов обшук. Також обшуки проводяться в будинках у його друзів Хайсера Халілова і Артура Халтаєва, які проживають в тому ж мікрорайоні Сімферополя», - зазначив він і додав, що Османова силовики відвезли у Центр протидії екстремізму.Офіційні коментарі кримських силовиків щодо обшуків поки відсутні.

Обшуки, викрадення та інші форми тиску щодо кримськотатарського населення на півострові не припиняються з початком анексії Криму Росією. Про це постійно повідомляють правозахисники. Однак Кремль і підконтрольна Росії влада Криму заперечує це, кожен раз заявляючи, що у «злочину немає національності».

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення