В Сирії розстріляли конвой ООН, ймовірно росіяни

 Reuters

Щонайменше 12 людей загинули під час обстрілу спільного з відділенням "Червоного півмісяця" конвою ООН у районі Алеппо.

Про це повідомляє агентство Рейтер із посиланням на правозахисну організацію "Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини" (SOHR).

В ООН підтвердили факт обстрілу, проте не змогли вказати, хто відповідальний за нього. За даними SOHR, конвой обстріляла або авіація сирійських урядових сил, або російська.

За словами представника ООН, під удари потрапили щонайменше 18 вантажівок з 31. Конвой доставляв гуманітарну допомогу для 78 тис. осіб у важкодоступному місті Урм аль-Кубра.

"Повідомлення про конвой... було надіслано всім сторонам конфлікту, конвой було чітко позначено як гуманітарний", - ідеться в заяві заступника генсека ООН з гуманітарних питань Стівена О'Браєна.

Місцевий житель розповів Рейтер, що як мінімум п'ять ракет влучили в конвой, вантажівки якого були припарковані.

Представник Пентагону Джон Кербі сказав, що США "розсерджені" через повідомлення про обстріл гуманітарного конвою. За його словами, після цього інциденту Вашингтон перегляне свої плани щодо співпраці з Росією в Сирії.

"Напрямок цього конвою знали уряди Сирії і Росії. Ці люди були вбиті в той час, коли намагалися допомогти сирійському народу", - сказав він.

Нагадаємо, в Сирії з 12 вересня діє режим припинення вогню. Раніше, 10 вересня, на переговорах у Женеві держсекретар США Джон Керрі та голова МЗС РФ Сергій Лавров досягли угоди з приводу Сирії, один пункт з якої - оголошення перемир'я на всій сирійській території.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення