В США поліцейські масово приєднуються до протестувальників (фото, відео)

В охоплених протестами містах США поліцейські почали приєднуватися до вуличних мітингувальників і висловлювати їм підтримку.

Правоохоронці разом з учасниками акцій схиляють коліно на знак протесту проти поліцейського свавілля.

У каліфорнійському Санта-Крузі мер міста Жюстін Каммінгс і глава поліції Енді Міллс висловили солідарність з протестувальниками, ставши на одне коліно під час демонстрації.

Глава поліції міста Камден (Нью-Джерсі) Джо Висоцькі приєднався до мирних протестів і спільно з демонстрантами ніс плакат з написом «Висловлюючи солідарність».

В місті Шарлотт (Північна Кароліна), яке у 2016 році стало центром серйозних заворушень після вбивства поліцейськими афроамериканця, багато працівників правоохоронних органів також підтримали людей.

Шериф округу Дженесі (штат Мічиган) Кріс Суонсон зняв захисне спорядження і приєднався до мирного протесту. Він зазначив, що засуджує колег, які затримували Флойда, і запитав, що може зробити для протестувальників. У відповідь йому запропонували пройтися разом з мітингувальниками вулицями, Суонсон погодився і взяв участь в марші.

Відомо, що афроамериканець Джордж Флойд загинув 25 травня під час затримання поліцією в місті Міннеаполіс (Міннесота). Один з поліцейських натиснув йому коліном на шию. При цьому затриманий кричав, що задихається, проте поліцейські проігнорували його слова. Флойд помер внаслідок задушення.

Нагадаємо, що гравець в американський футбол Колін Капернік у 2016 році перед одним з матчів відмовився вставати під час виконання американського гімну: таким чином Капернік висловив протест проти жорстокості поліції по відношенню до афроамериканців.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення