В тендері на побудову авіазаправки від «Бориспіль» брала участь єдина фірма

 Наші гроші

ДП «Міжнародний аеропорт «Бориспіль» 30 грудня уклало угоду з ТОВ «ТК сервістех» на будівництво насосно-фільтраційної станції складу ЦЗС вартістю 96,65 млн грн. Про це повідомляться в «Віснику державних закупівель».

Торги проведено за переговорною процедурою, оскільки «ТК сервістех» був єдиною фірмою, що раніше подавала заявку на двічі оголошені відкриті торги. І зараз з нею уклали угоду якраз по ціні першої заявки, яка у свою чергу відрізнялась від очікуваної вартості відкритих торгів лише на 0,6%.

Будівництво насосно-фільтраційної станції мають провести впродовж 180 днів. Вона необхідна для того, щоб державне підприємство відновило свої потужності по заправці літаків авіаційним паливом на перонах аеродрому.

Наразі ТОВ «АВ-консалтинг» за 17,08 млн грн. проводить реконструкцію паливних резервуарів, які були введені в експлуатацію в 1968 та 1975 роках та останніх 8 років майже не використовувались за призначенням із-за відсутності комплексу насосно-фільтраційної станції.

В останні роки монополістом на заправку літаків в державному аеропорту було ТОВ «Кребо інтернешнл», яке зараховують до групи колишнього директора «Укртатнафти» Володимира Матіцина.

ЗАТ «Кребо» у 2009 році було оштрафовано на 125 млн грн. разом з самою «Укртатнафтою», яку контролює група Ігоря Коломойського.

В обґрунтуванні закупівлі вказано, що розвиток власної служби паливно-мастильних матеріалів необхідний для «повної незалежності від інтересів паливозаправних компаній».

«Будівництво нової насосно-фільтраційної станції ЦЗС служби ПММ пропонується як ідея по розвитку рентабельного бізнесу на принципах, що застосовуються в інших великих іноземних аеропортах, відповідає міжнародним стандартам та базується на тому, що паливна гідрантна система централізованої заправки ПС під час розвитку аеропорту буде будуватись силами ДП МА «Бориспіль» та в подальшому буде належати аеропорту», – вказано в обґрунтуванні.

Після завершення будівництва насосно-фільтраційної станції служби ПММ, «Бориспіль» зможе надавати повний комплекс послуг з авіаційного паливного забезпечення, а саме:

приймання палива з залізничних цистерн на базовому складі ПММ;

розміщення та зберігання палива в резервуарах базового складу для відстоювання та підготовки до перекачки палива на склад ЦЗС;

перекачка палива з базового складу ПММ на склад ЦЗС (на даний час послуга надається лише для ТОВ «Кребо Інтернешнл»);

зберігання палива на складі ЦЗС та підготовка його до видачі у паливозаправники компаній, що пропонують свої послуги на ринку авіаційного паливного забезпечення в аеропорту Бориспіль;

видача палива у паливозаправники за допомогою пунктів видачі авіаційного палива на складі ЦЗС;

лабораторний аналіз якості палива.

ТОВ «ТК сервістех» зареєстровано у смт. Чабани під Києвом на Станислава Босих з Горлівки, киянина Дмитра Романова і Олега Пазенка. Останній у ЄДРЮО вказаний контролером фірми. Пазенок також є власником ТОВ «Еліт груп» та ТОВ «Промислова компанія «Мітрас».

До цього підряду «Борисполя» фірма «ТК сервістех» вигравала тендери на 64,10 млн грн виключно у «Укртранснафти» та «Укртрансгазу».

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення