У третій раз вперше "Укроборонпром" збирається виготовляти траки для БМП (фото)

 defence-ua.com

Прес-служба Концерну вчергове відзвітувала про початок серійного виробництва нових гусениць для БМП, пише видання Defence Express. Про це "досягнення" у п'ятницю 14 серпня 2020 року, повідомила пресслужба ДК "Укроборонпром", додавши, що презентація відбулася під час під час візиту на підприємство віцепрем'єр-міністра - міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Олега Уруського.

"Вперше в Україні підприємство Укроборонпрому розпочало серійне виробництво гусениць для БМП", - такий гучний заголовок був оприлюднений на офіційному сайті Концерну.

Нові гусениці для БМП від ДП

Звісно, що нові гусениці для БМП Збройним силам дійсно потрібні (зокрема, у січні цього року ЖБТЗ намагалося провести тендер на придбання 60 комплектів виробу 675-35-сб9 разом із ЗІП на 27 млн гривень). Однак підприємства "Укроборонпрому" вже неодноразово звітували про опанування такого виробництва.

Першими випускати нові гусениці для БМП пробували на ДП "Харківське державне авіаційне виробниче підприємс́тво" (що входить до складу ДК "Укроборонпром") ще у 2017 році, після перемоги на одному з тендерів.

"Згідно договору на початку літа (2018 року) ми виготовимо і відвантажимо нашому замовнику - українському бронетанковому заводу - три комплекти траків, а потім ще 20. Один комплект – це пара гусениць для однієї бойової машини і запасні частини", - повідомив директор Департаменту виробництва ХДАВП В'ячеслав Рачинський у травні 2018 року.

За його словами, "на полігоні українського бронетанкового заводу ще продовжуються випробування харківських траків, але уже є чергові замовлення на їх виготовлення".

Але згодом на ХДАВП відмовились від виробництва цих деталей, аргументуючи це нерентабельністю виробництва. Інакше кажучи – кошти, потрачені на виготовлення нових гусениць для БМП на заводі (за словами керівництва підприємства) були більшими, ніж виручка від їх продажу.

Через рік після першої "перемоги" від ХДАВП про серійне виробництво відзвітували вже на Заводі імені Малишева.

"ДП "Завод ім. Малишева", що входить до складу ДК "Укроборонпром", у рамках програми імпортозаміщення освоїв та розпочав серійне виробництво нових гусениць для БМП зі спеціальних сталей українського виробництва", - повідомили у пресслужбі ДК "Укроборонпром" 27 лютого 2019 року.

Пройшло ще півтора року й ось знову на ДП "Завод ім. Малишева" "вперше в Україні" опанували серійне виробництво багатостраждальних гусениць для БМП.

Зі свого боку, редакція Defense Express бажає успіхів харківським державним оборонним підприємствам (а також Житомирському бронетанковому заводу, який є замовником та підрозділам Збройних сил – експлуатантам БМП) та сподівається, що серійне виробництво й постачання виробу нарешті відбудеться й ми не побачимо четвертої "перемоги" від пресслужби десь через рік.
Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення