В центрі Мінська протестують підприємці

 ТАСС

В центрі Мінська білоруські індивідуальні підприємці (ІП) знову вийшли на несанкціоновану акцію протесту проти указу президента, що регулює їх діяльність. На Жовтневій площі столиці зараз перебувають кілька сотень людей. В акції приймають участь і деякі лідери опозиції.

"Давайте разом боротися за системні структурні реформи, за новий економічний курс, за самоповагу, за нормальну країну", - заявив лідер Об'єднаної громадянської партії Анатолій Лебедько.

Зі свого боку один з лідерів підприємців Алесь Макаєв підкреслив, що вимоги ІП розширюються. Мітингувальники вимагали відставки прем'єр - міністра, міністра економіки і міністра з податків і зборів Наливайко, проголосувавши за відповідну резолюцію.

Правоохоронні органи посилили наряди міліції в центрі столиці Біларусь у зв'язку з закликами деяких опозиційних політиків прийти зі своїми вимогами до будівлі адміністрації президента.

Попередній мітинг на Жовтневій площі пройшов 15 лютого за участю кількох сотень людей.

З 1 січня, відповідно до декрету президента Біларусі Олександра Лукашенка, індивідуальні підприємці в республіці повинні реалізовувати продукцію легпрому, завезену з країн Митного союзу, тільки з супровідними документами, які, за їх заявами, вони не завжди мають можливість отримати. В результаті підприємців штрафують, конфіскують товар. Щоб не потрапити під штрафні санкції, чимало бізнесменів призупинили роботу.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення