В Україні активізувалися телефонні шахраї

У Національному банку України попередили громадян про шахраїв, які активізувалися під час карантину, повідомляє прес-центр регулятора.

Зазначається, що зловмисники масово розсилають СМС-повідомлення від імені банків з пропозицією отримати нібито "державну допомогу".

Вони вимагають повідомити номер платіжної картки, термін її дії та іншу інформацію.

"Зміст таких повідомлень може дещо відрізнятися, однак їхня мета одна - отримання персональних відомостей про громадян і їхні платіжні карти", - зазначили в НБУ.

Зазначається, що працівники банків не мають права і повноважень запитувати персональні дані, ПІН-коди до платіжних карт, динамічні коди підтверджень платежів і будь-яку іншу інформацію щодо ваших рахунків.

У разі нарахування будь-яких пенсійних, соціальних або інших державних виплат (зокрема одноразової допомоги в розмірі 1000 грн) банки не дзвонять клієнтам, не пишуть СМС-повідомлень, не питають номер платіжної картки, термін її дії та інші персональні дані.

Національний банк попереджає:

  • не відповідайте на такі повідомлення;
  • не телефонуйте за вказаними номерами;
  • не переходьте за посиланнями, які містяться в таких повідомленнях;
  • не розголошуйте та не надсилайте нікому в жодному разі свої персональні дані, термін дії платіжної картки та код CVC (три цифри на зворотному боці картки).

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення