В Україні через карантин впала захворюваність на грип

Карантин привів до зниження захворюваності на грип та ГРВІ. Про це заявив головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко на брифінгу.

"Ми недавно проводили дослідження, як впливають наші превентивні заходи. Не можна сказати, що ми вже можемо сьогодні говорити про коронавірусну хворобу, але ми дивимося на грип та грипоподібні захворювання, і ми маємо позитивну динаміку, відзначаємо зменшення кількості випадків грипу та грипоподібних захворювань серед населення України. Це може побічно свідчити, що карантинні заходи даватимуть свій позитивний ефект. І відсутність стрімкої динаміки розвитку і поширення коронавірусної хвороби на території України - це, знову ж таки, один з моментів тих превентивних заходів, які зробило керівництво нашої держави, щоб виключити велику кількість випадків коронавірусної хвороби", - сказав Ляшко.

У МОЗ впевнені, що все, що вони роблять, є правильним, і всі рекомендації, які вони дають населенню, приведуть до ефективних заходів профілактики, підкреслив Ляшко.

Санлікар також повідомив, що дослідження на коронавірус проводять як експрес-тестами, так і в вірусологічних лабораторіях.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення