В Україні можуть ввести "паспорти здоров’я"

Глава Державного агентства розвитку туризму Мар’яна Олеськів заявила, що в Україні можуть з’явитися "паспорти здоров’я".

Олеськів зауважила, що це станеться за умови, якщо це буде введено у світі та рекомендовано Всесвітньою організацією охорони здоров’я.

Також вона зазначила, що для того, аби запровадити "паспорти" необхідно визначитися з процедурою видачі, який тест можна вважати доцільним, і за скільки часу його потрібно проводити.

Олеськів додала, що вже розробляються нові правила щодо дотримання санітарно-гігієнічних норм у сфері туризму.

Вона наголосила, що це не будуть якісь обов’язкові сертифікації, або те, "на чому хтось захоче заробити гроші".

Зокрема очільниця Державного агентства з розвитку туризму підмітила, що до переліку нових норм можуть потрапити такі: проходження персоналом температурного скринінгу, відстань між столиками і кількість людей на квадратний метр у закладах харчування, неможливість доступу до їжі самих туристів, певна відстань на рецепції між людьми, дезінфектори, які повинні бути встановлені в певних місцях, обмеження по басейнах і СПА, дистанціювання між людьми на пляжах.

Олеськів вважає, що в готелях видаватимуть не тільки шампуні та капці, але й маленький дезінфектор і маску.

Також вона зауважила, що хостели не зможуть відновити роботу найближчим часом, принаймні у тому форматі, як вони працювали до пандемії.

Нагадаємо, в Україні продовжили карантин до 22 травня через коронавірус через коронавірус.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення