В Україні можуть запровадити надзвичайний стан через коронавірус

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков допускає введення надзвичайного стану через невтішну ситуацію з коронавірусною інфекцією COVID-19 в Україні. Про це він заявив в ефірі телеканалу НАШ.

"На жаль, так. Тому що цю статистику потрібно добре розуміти. У нас трохи на другий план в інформаційному просторі відійшло питання коронавірусу, у результаті сьогодні ми бачимо ті показники, про які говоримо", – сказав Разумков.

Спікер парламенту зазначив, що Верховна Рада буде реагувати на ситуацію з коронавірусом в Україні, якщо Кабмін надасть пропозицію щодо введення надзвичайного стану, а президент видасть указ.

"Щодо питання про надзвичайний стан. У цьому випадку, якщо не помиляюся, відповідно до закону, пропозиції повинні бути надані Кабінетом міністрів України, тому що це епідеміологічна ситуація. Далі вони розглядаються президентом, який видає указ. І протягом двох діб - а як показує практика, це відбувається раніше - парламент повинен зібратися і проголосувати за цей указ в стінах Верховної Ради. Виходячи з сьогоднішньої ситуації, відповідної інформації ні від президента, ні від Кабінету міністрів не надходило", – сказав Разумков.

Раніше у Міністерстві охорони здоров'я заявляли, що очікують стабілізації ситуації із захворюваністю на коронавірус після 15 квітня.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення