В Україні назвали спосіб прибрати російські війська з Донбасу

Учасник АТО, волонтер Олексій Бережко вважає, що для повернення контролю над окупованим Донбасом український уряд повинен добитися лояльності до себе з боку місцевих жителів

Бережко підкреслив, що, швидше за все, ситуація на Донбасі залишиться колишньою, і крім зупинки бойовиків на кордонах не буде робитися ніяких активних дій.

"Але в цьому є свої плюси: там все більше і більше людей починають розуміти, що даремно вони все це зробили. Психанули трошки. І нічого хорошого в результаті не вийшло. Але, з іншого боку, люди отримують російські пенсії, а потім їдуть на підконтрольну Україні територію і отримують пенсії у нас. Це теж неправильно. І таких дрібниць — маса. Їх треба міняти. Тим самим ми наблизимо момент, коли російські війська підуть з Донбасу", — розповів він.

Волонтер впевнений, що якщо місцеві жителі будуть доставляти терористам дискомфорт своєю ненавистю, це може наблизити момент відходу військових РФ з української території.

"І тим більше ми будемо отримувати інформації про розміщення і пересування російських військ. А значить, наша артилерія буде бити точніше. Тому що, на жаль, дуже часто нашій артилерії доводиться покладатися виключно на тих патріотів-українців, які там досі залишилися і допомагають робити онлайн-коригування. І таких людей стає все більше і більше, — зазначив він. — З іншого боку, є ті, які катаються звідти на нашу сторону і назад. І вони прекрасно бачать, яка ситуація там, і яка — тут, у нас. З тими ж продуктами — не можна навіть порівнювати за якістю наші продукти і російські, які люди змушені їсти там".

"У нас, звичайно, все сумбурно відбувається. Здавалося б, треба піднімати свідомість народу, або уряду, як мінімум, варто було б турбуватися питанням формування лояльності до себе з боку людей. А у нас тарифи піднімають. Починається якась неймовірна "тиснява" народу. А там бабуся-пенсіонерка сидить — і висновки робить. Вони ж не розуміють, що на цій масі і тримається все. На вибори майже не ходить молодь, рідко — люди середнього віку, зате пенсіонери — обов’язково і в повному складі. У нас вибори завжди робили пенсіонери", — резюмував Олексій Бережко.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення