В Україні немає потрібної для Євробачення критої арени — міністр культури

 Mail.ru

В Україні немає відповідної арени для проведення Євробачення -2017, заявив міністр культури України Євген Нищук.

«Арени як такої у нас практично немає: критої арени на велику кількість людей», — сказав Нищук в ефірі «5 каналу».

За його словами, не підходить навіть спорткомплекс «Олімпійський», оскільки, якщо на ньому можна буде встановити тимчасовий дах, то він не витримає важке сценічне і телевізійне обладнання.

«Арена насправді необхідна кожному місту та Києву зокрема, у нас немає такої площадки, яка була б прийнятною для великого форуму, конгресу, театрального перформансу», — зазначив міністр.

Е. Нищук зазначив, що Львів розглядає можливість побудови такої арени, а Києву необхідно побудувати великий сучасний зал на берегах Дніпра.

Як повідомлялося, 24 червня офіційно стартував конкурс на визначення міста, що прийматиме в Україні пісенний конкурс «Євробачення 2017». Конкурс буде проходити в чотири етапи і завершиться 1 серпня.

Особлива увага при виборі міста — господаря «Євробачення 2017» буде приділятися арені, офіційним готелям для проживання, сучасної транспортної інфраструктури, що включає не тільки якісне транспортне сполучення в межах міста, але і наявність міжнародного транспортного аеропорту і відмінного сполучення між ним і містом. Арена, яка прийматиме пісенний конкурс, повинна вміщати 7-10 тисяч глядачів.

Нагадаємо, пісенний конкурс «Євробачення-2016» у Стокгольмі виграла українка Джамала з піснею «1944». За результатами голосування національних журі країн-учасниць «Євробачення» і смс-голосування глядачів Джамала набрала 534 бали. Україна отримала право організувати «Євробачення» наступного року, як країна-переможець.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення