В Україні є перший хворий на коронавірус

В Україні зафіксовано перший офіційний випадок зараження на китайський коронавірус.

Коронавірус виявили в результаті тестування в Чернівцях. Про це повідомив заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко на брифінгу в Кабінеті міністрів

"Випадок зареєстровано в Україні. Ми почали працювати з контактними особами. Контактних особ не багато", - розповів пан Ляшко на брифінгу. Ці люди перебувають у режимі самоізоляції.

За інформацією заступник міністра охорони здоров'я людина приїхала з однієї з країн, де зафіксовано спалах коронавірусу. Це була родина - чоловік і жінка. Вони приїхали до Чернівецької області. При в'їзді в Україну у них перевірили температуру, симптомів спочатку не було. Вони були вдома на самоізоляції, коли 29 лютого виникли додаткові симптоми, схожі на коронавірус.

За людиною виїхала спеціальна швидка і доставила до інфекційної лікарні.

Нагадаємо, за даними МОЗ станом на 3 березня 2020 року у світі зареєстровано 90 937 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 3 117 - летальні. Одужало вже 48 017 осіб.

Також актуальні цифри щодо поширення захворювання можна побачити на порталі gisanddata.maps.arcgis.com, де в режимі реального часу публікуються оновлені статистичні дані Johns Hopkins University’s Center for Systems Science and Engineering (Johns Hopkins CSSE).

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення