В Україні піднімуть тарифи на світло для населення

У Кабміні планують поетапне підвищення цін на електроенергію для населення, в результаті тарифи в платіжках можуть збільшитися вже в поточному році. Міністр Олексій Оржель підкреслив, що рішення щодо тарифів для населення приймуть у 2020 році.

Так, український уряд розглядає можливість поетапного підвищення ціни на електроенергію для населення, зокрема скасування пільгової ціни 90 коп. за перші 100 кВт-ч.

"Давайте відверто: якщо наша промисловість платить дорожче, то вона менш конкурентоспроможна, а це зараз дуже відчутно — криза на зовнішніх ринках, коронавірусу та інші фактори, коли треба бути конкурентоспроможними. А електрична енергія є дуже важливим елементом в будь-якому виробництві. Саме тому, що у нас зараз зменшується тиск в рамках платіжки, ми можемо подумати про те, щоб підіймати поетапно і адекватно, з розумінням соціальних наслідків, тарифи для населення", - сказав міністр.

Також Оржель зазначив, що різні ціни на ринку електроенергії є фактором зловживання на рівні постачальників та системи розподілу.

За його словами, щоб не зловживали тарифом, кращої моделлю є — єдина ціна для всіх. Міністр підкреслив, що рішення щодо тарифів для населення обов'язково будуть прийняті вже в цьому році.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення