В Україні пік COVID-19 був 17 квітня

В Україні пік коронавірусної інфекції був зафіксований 17 квітня, заявив головний санітарний лікар і заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко.

Однак спочатку в Міністерстві охорони здоров'я чекали пік захворюваності на COVID-19 14 квітня, зазначив санлікар.

"За розрахунками, у нас могло бути на 14 квітня 41 тис. хворих. Але ми заздалегідь ввели карантин. Якщо брати ретроспективну динаміку і у нас не буде далі зростання, то ми вже вийшли на пік 17 квітня. З тих пір ми тримаємося в проміжку 400-550 випадків, і в цьому діапазоні ми вже 17 днів", - заявив Ляшко.

Також, за його словами, в Україні планують створити лабораторію для розробки вакцин. Її планують відкрити на базі Інституту епідеміології ім. Громашевського. Створення лабораторії вже обговорювалося з директором Інституту.

"І ми прийняли тоді рішення, що ми побудуємо одну лабораторію на території Інституту епідеміології, яка працюватиме як для практичних досліджень, які зараз проводяться як для коронавірусної хвороби, так і для наукових досліджень. Це нам дозволить з'єднати науку і практику. Надалі ми зможемо розробляти певні діагностичні тест-системи або досліджувати ефективність лікування певних препаратів. Також буде можливість займатися розробкою імунобіологічних препаратів", - заявив Ляшко.

Нагадаємо, в Україні карантин продовжили до 22 травня, але з 11 числа почнуться деякі послаблення.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення