В Україні посилили покарання для педофілів

 Обозреватель

Президент України Петро Порошенко підписав Закон України "Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо захисту дітей від сексуальних зловживань та сексуальної експлуатації".

"Ухвалення відповідних змін і доповнень сприятиме підвищенню стану захисту та дотримання прав дитини в Україні, наблизить українське законодавство до міжнародних стандартів забезпечення захисту дитини від сексуальної експлуатації, дозволить Україні виконати рекомендації Комітету ООН з прав дитини та Європейського комітету з соціальних прав Ради Європи", - повідомляє прес-служба глави держави.

Цим документом криміналізуються добровільні статеві стосунки з особою, яка не досягла 16-річного віку, вчинені повнолітньою особою. За даний злочин передбачається обмеження волі на строк до 5 років або позбавлення волі на той самий строк.

Ті ж дії, вчинені близькими родичами або членами сім'ї, караються позбавленням волі на строк від 5 до 8 років.

Раніше кримінальна відповідальність передбачалася за статеві зносини з особою, яка не досягла статевої зрілості, проте конкретний вік не вказувався.

Закон також передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 10 років для осіб, які створюють місця розпусти із залученням малолітнього особи.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення