В Україні стартував осінній призов в армію

 Канал 112

В Україні сьогодні, 4 жовтня, починається осінній призов на строкову військову службу, під час якого планують призвати 14 тис. осіб.

Про це повідомляє "112 Україна".

Осінній призов було затверджено указом президента Петра Порошенка в березні 2016 року. Він включає два етапи - проходження призовної комісії та відправлення до військових частин.

До лав Збройних сил України й інших військових формувань для проходження строкової військової служби буде призвано 13 908 осіб. Із них у ЗСУ направлять 7908 осіб, у Національну гвардію - 5 тис. осіб, до Державної спеціальної служби транспорту - 1 тис. осіб.

У Генштабі раніше пояснювали, що змішаний принцип комплектування ЗСУ відповідає стандартам НАТО, а строкова військова служба дозволяє накопичити мобілізаційний ресурс військових фахівців, які після звільнення з ЗСУ й інших формувань перебуватимуть на обліку військовозобов'язаних у районних і міських військових комісаріатах.

В армію підуть придатні за станом здоров'я до військової служби чоловіки, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 20 років, а також особи, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову.

Згідно з постановою Кабміну, найбільшу кількість призовників очікують із Дніпропетровської - 1500 і Харківської областей (970), найменше - з Луганської (170) та Донецької (230). У Києві до призову на строкову військову службу підлягають 570 осіб.

У Генштабі наголошують, що жодного солдата-строковика не відправлятимуть у зону проведення АТО.

Минулого року терміни строкової служби було збільшено. Для солдатів і матросів, сержантів і старшин, які проходять строкову військову службу в ЗСУ та інших військових формуваннях - до 18 місяців (раніше служили рік), а для тих, хто на момент призову має вищу освіту, - 12 місяців.

Нагадаємо, Верховна Рада дозволила президентові не встановлювати терміни призову на весь рік одразу.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення