В Україні викрили члена міжнародного хакерського угруповання

Українські та британські правоохоронці викрили міжнародне хакерське угруповання, до складу якого входив українець.

Як повідомляється на сайті Офісу генпрокурора України, зловмисники зламували інтернет-сайти, електронні гаманці та банківські системи, незаконно отримували логіни і паролі від електронних поштових скриньок, дані кредитних карток і електронних гаманців.

Це здійснювалося для викрадення платіжних та інших персональних даних громадян Великобританії, США, країн Європи та СНД і реалізації їх на власних інтернет-ресурсах і закритих хакерських форумах.

Встановлено, що один з учасників угруповання, який є громадянином України, розробляв і поширював у мережі вірусне програмне забезпечення.

Хакеру повідомлено про підозру у несанкціонованому збуті або розповсюдженні інформації з обмеженим доступом, яка зберігається в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах) за ч. 1 ст. 361-2 КК.

Співробітники Офісу генерального прокурора та Служби безпеки України виявили та вилучили понад 20 терабайт інформації про бази даних із логінами і паролями, відомостями про комп'ютери, які були зламані для подальшого використання в бот-мережах й організації DDoS-атак, а також вихідні коди розробленого українським хакером вірусу.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом несанкціонованого втручання в роботу комп'ютерів, автоматизованих систем, комп'ютерних мереж або мереж електрозв'язку (ч. 2 ст. 361 КК) триває.

Також встановлено ймовірних учасників злочинної діяльності в інших регіонах України.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення