В Україні викрили онлайн-агітаторів сепаратистів (фото)

Правоохоронці викрили агітаторів, які в інтернеті закликали до захоплення влади і порушення територіальної цілісності України. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Зловмисники з Одеси і Запоріжжя регулярно розміщували на персональних сторінках у заборонених російських соцмережах деструктивні матеріали.

Зокрема, вони закликали до повалення конституційного ладу, пропагували ідеї насильницької федералізації і виходу південних областей із складу України, підтримували ідею створення так званої "Новоросії". Контент вони отримували з російських пропагандистських інтернет-видань і сепаратистських сайтів так званих "ЛДНР".

Під час обшуків за місцем проживання підозрюваних правоохоронці виявили мобільні ґаджети і комп'ютерну техніку з матеріалами, що підтверджують їхню протиправну діяльність.

Мешканці Одеси повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) КК.

Жителя Запоріжжя підозрюють у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) КК.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення