В Україні виступили з жорстким зверненням до туроператорів

Міністерство закордонних справ і Міністерство інфраструктури України вимагатимуть від туроператорів, які відправили українців на іноземні курорти, зокрема до Єгипту, де був оголошений карантин через коронавірус, подбати про туристів і повернути їх додому, відповідно до зобов'язань.

Про це на брифінгу повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

"Туроператори, які так героїчно звезли людей до Єгипту, в тому числі в останні дні, повинні виконати свої зобов'язання і повернути громадян назад", - підкреслив глава українського МЗС.

Дмитро Кулеба пообіцяв вирішити проблему з українськими туристами в Єгипті комплексно. Зокрема, Мінінфраструктури буде працювати з туроператораім, щоб знаходити для них спеціальні слоти для повернення туристів.

"Ми будемо вирішувати [проблему] спільно з тими, хто цю проблему створив, і розраховуємо на конструктивну відповідальне ставлення туроператорів", - сказав глава МЗС.

Дмитро Кулеба нагадав, що в єгипетський Шарм-ель-Шейх вже прибув український консул, і запевнив, що держава буде всім допомагати і "не кине жодного громадянина напризволяще".

За словами Кулеби, станом на 9 ранку 16 березня, офіційно в посольствах і консульствах зареєструвалася 1 791 особа, яка просить допомогти виїхати з країни перебування.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення