В Україні заблокували потужну "ботоферму"

Співробітники Служби безпеки України заблокували "ботоферму", яка налічувала понад 18 тисяч акаунтів і виконувала замовлення кураторів з Росії та деяких українських політичних сил. Про це повідомляється на сайті спецслужби в понеділок, 1 березня.

Зазначено, що "ботоферму" організували троє жителів Києва. Під час місцевих виборів у жовтні 2020 року ці фірми поширювали фейки про ситуацію в Україні, "накручували" голоси в соціальних опитуваннях і завищували кількість замовних перепостів і коментарів лідерів громадської думки і політичних діячів.

Оплата проходила через заборонені російські електронні гаманці. У ході обшуків правоохоронці виявили на серверному обладнанні програмні продукти, які перебувають під санкціями. Вилучено комп'ютерну техніку та сім-карти операторів мобільного зв'язку, які використовувались у протиправній діяльності.

Зараз тривають невідкладні слідчі дії в рамках кримінальної справи за статтею про незаконні дії з документами на переказ, платіжними картками та іншими засобами доступу до банківських рахунків, електронними грошима, обладнанням для їх виготовлення (ст.200 КК України).

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення