В Україні зафіксували рекордний спад епідемії COVID-19: названо небезпечний момент

У понеділок, 4 травня, в Україні був зафіксований рекордно низький відсоток людей, хворих на СOVID-19, щодо загальної кількості активних хворих – 3,5%. Ще один рекорд пов'язаний зі співвідношенням тих, хто поборов недугу, і нових пацієнтів: за добу одужали 256 осіб, а заражень виявили 366.

Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль на нараді з питань запобігання поширенню коронавірусу під головуванням президента Володимира Зеленського, повідомляється на сайті глави держави.

"Дуже позитивна тенденція. Завдяки старанному дотриманню карантину Україні вдалося оминути найстрашніші сценарії. Як ми і припускали, позитивні тенденції епідемії почалися за тиждень до ослаблення карантину. В останні дні дуже важливо ретельно дотримуватися обмежувальних заходів, щоб якомога безпечніше розпочати вихід із карантину", – відреагував на новини Зеленський.

Водночас у Міністерстві охорони здоров'я зазначили, що в країні спостерігається збільшення кількості випадків безсимптомного перебігу хвороби, що підвищує загрозу поширення СOVID-19. Тож у відомстві закликали дотримуватися обмежувальних заходів і надалі.

Нагадаємо, від коронавірусу в Україні померли 316 людей.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення