Боротьба з лотереями: в Україні сьогодні закривають всі гральні заклади

В Україні 20 грудня до 16 години всі гральні заклади припинять функціонування. Про це повідомляє пресслужба МВС.

Зазначається, що Кабмін прийняв постанову, відповідно до якої від сьогодні всі гральні заклади припиняють функціонування.

З гідно постанови скасовується наказ Державного комітету з питань регуляторної політики та підприємництва Міністерства фінансів від 12 грудня 2012 року в частині діяльності розповсюджувачів лотерей. А поліція та фіскальна служба повинна забезпечити вжиття відповідних заходів.

"Постанова Кабміну нам диктує, що всі гральні клуби, лотереї та інші гральні заклади повинні бути зачиненими. Вимагаю від Нацполіції до 16:00 20 грудня припинити функціонування гральних закладів", - сказав Арсен Аваков.

За словами прем’єр-міністра України Олексія Гончарука, лише за минулу ніч поліцейські прикрили 152 об’єкти грального бізнесу, які вважалися незаконними, загальна вартість вилученого грального обладнання становить 46 мільйонів гривень. За підрахунками правоохоронців, таких гральних автоматів близько 8 тисяч в країні.

Голова Уряду дав доручення Нацполіції відсьогодні почати масову перевірку діяльності всіх операторів держлотерей на дотримання закону про заборону грального бізнесу. А ДФС організувати перевірки ліцензій всіх так званих «державних лотерей».

Нагадаємо, 18 жовтня Кабінет міністрів України підготував законопроєкт № 2285 щодо легалізації грального бізнесу. Влада пояснює свій намір узаконити гральну галузь в Україні тим, що хоче зробити доходи грального бізнесу прозорими та направити їх на потреби українців.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення