В Україні збільшили допомогу по безробіттю на час карантину: названо суму

Під час карантину в Україні допомогу з безробіття буде збільшено з 650 до 1000 гривень. Про це повідомив директор Київського міського центру зайнятості Віктор Білич під час онлайн-брифінгу.

Він уточнив, що в даний момент очікується реєстрація рішення про підвищення допомоги з боку міністерства юстиції. При цьому, як зазначив чиновник, підвищення проведуть заднім числом, тобто за березень тим, хто вже отримав допомогу, доплатять.

"Ми очікуємо, коли Міністерство юстиції зареєструє прийняте рішення правління Фонду на випадок безробіття, яким ця сума збільшена від 650 гривень до тисячі гривень. І ті, хто отримували в березні місяці виплати по 650 гривень, після 12 березня ця сума буде їм перерахована, збільшена на 350 гривень і довиплачена. Так буде тривати весь період карантину і ще 30 календарних днів після його завершення. Це підтримка з боку держави найменш забезпечених громадян", - підкреслив він.

Також Віктор Білич зазначив, що незабаром буде спрощено процедуру надання статусу безробітного і назвав максимальну суму, яку від держави зможе отримати особа з таким статусом.

Нагадаємо, під час карантину 40 тисяч українців залишились без роботи.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення