В Україні зловили двох шпигунок "ДНР": опубліковано фото

Служба безпеки України викрила діяльність інформаторської мережі шпигунів на Донбасі. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Двох шпигунок так званої "ДНР" затримали в Лиманському районі Донецької області. Вони тісно співпрацювали з бойовиками. Обидві жінки пройшли детальний інструктаж в Донецьку, який відвідували нібито в особистих справах. Куратори відпрацювали їм завдання, канали зв'язку, узгодили умовний "сленг" для передачі потрібних терористам даних.

Шпигунки збирали і передавали відомості про підрозділи ЗСУ, їх чисельність, озброєння, місця дислокації і напрямки переміщення в районі проведення ООС, перш за все залізничним сполученням. Отримані дані російські найманці використовували для планування військових дій і диверсій.

Під час спецоперації співробітники СБУ провели обшуки у затриманих і знайшли доказові матеріали, що підтверджують агентурну діяльність на користь бойовиків так званої "ДНР".

Обом фігурантки кримінального провадження повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній організації і сприяння її діяльності) Кримінального кодексу України.

Контррозвідники СБУ встановили також особи бойовиків-"кураторів", з якими співпрацювали затримані. Їх участь в діяльності терористичної організації задокументована в межах досудового розслідування за ч. 1 ст. 258-3 КК України. Їм також повідомлено про підозру у вчиненні інкримінованих їм злочинів.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення