В Україні зловили колишнього даішника, який намагався викрасти екс-суддю: фото і відео

Колишній начальник Олександрійського ДАІ УМВС України в Кіровоградській області організував викрадення судді Вищого господарського суду у відставці, щоб отримати за нього викуп у розмірі 300 тисяч доларів.

Як повідомили в прес-службі СБУ, таким чином колишній даішник вирішив поліпшити своє матеріальне становище.

Щоб знайти виконавця для здійснення злочинного задуму, він звернувся до представників кримінальних кіл Кіровоградщини. Незабаром часом про злочин, що готується стало відомо в СБУ.

Викрадення планувалося за місцем проживання судді в місті Києві. Утримувати його повинні були в одному з київських гаражів. За повернення зловмисник зажадав у дружини викраденого, яка працює секретарем Верховного суду України, 300 000 доларів викупу. Гроші жінка мала передати через його спільника.

У спецслужбі імітували викрадення "жертви". Затримали організатора викрадення на одній з автозаправок на Кіровоградщині після отримання обумовленого викупу. Щоб замести сліди і уникнути викриття, він придбав для ведення переговорів окремі засоби зв'язку і здійснював дзвінки з Кременчука Полтавської області.

"В рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 4 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України, вирішується питання про оголошення затриманому про підозру у вчиненні злочину і обрання запобіжного заходу", - повідомили в прес-службі СБУ.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення