В Україні змінили правила обсервації під час пандемії коронавірусу

Кабінет Міністрів дозволив громадянам, які при в'їзді в Україну погодилися на самоізоляцію з використанням електронного сервісу "Дій вдома", не проходити обсервацію. Про це йдеться у відповідній постанові уряду від 22 квітня.

Згідно з цим документом, вважається, що громадянин вибрав контроль за самоізоляцією за допомогою мобільного додатку з того моменту, коли авторизувався у ньому.

Протягом дня після установки мобільного додатку приходить відповідне push-повідомлення. Після цього потрібно протягом 15 хвилин зробити фото свого обличчя.

Контроль за дотриманням умов самоізоляції з використанням мобільного додатку здійснюється за допомогою сукупності інформації, зокрема перевірки відповідності фотографії обличчя людини, зробленого під час установки мобільного додатка, і геолокації мобільного телефону в момент фотографування.

Якщо буде виявлено невідповідність геолокації або фотографії, відсутність зв'язку з мобільним додатком, видалення, встановлення обмежень щодо передачі інформації за допомогою мобільного додатку, в органи Нацполіціі направляється повідомлення про випадок порушення умов самоізоляції.

Відправлення повідомлення є підставою для подальшого здійснення органами Нацполіціі і Нацгвардії контролю за дотриманням зобов'язання самоізоляції.

Доступ на обробку персональних даних осіб, що підлягають самоізоляції, отримають медичні працівники закладів охорони здоров'я, державна установа "Центр громадського здоров'я Міністерства охорони здоров'я", державні установам епідеміологічного профілю Міністерства охорони здоров'я, Міністерство цифровий трансформації.

Також доступ до персональних даних можуть мати Національна поліція та Національна гвардія для здійснення поточного контролю за дотриманням режиму самоізоляції щодо осіб, які порушили правила карантину.

Нагадаємо, в Україні продовжили карантин до 11 травня.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення