В Україні змінили правила призову в армію

Президент Володимир Зеленський підписав указ про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби та строки проведення чергових призовів. Документ опублікований на сайті глави держави.

Згідно з указом, на строкову військову службу в квітні-червні і в жовтні-грудні 2020 року буде покликані придатні за станом здоров'я чоловіка - громадяни України, яким до дня відправки у військові частини виповнилося 18 років, а також українці старшого віку, яким не виповнилося 27 -років, і які не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу.

Визначити чисельність громадян України, які підлягають призову на строкову військову службу в 2020 році, доручено Кабінету міністрів. Також указ передбачає звільнення військовослужбовців-строковиків в два етапи: в квітні-червні і в жовтні-грудні 2020 року.

За часів президентства Петра Порошенка були розбіжності між законом "Про військовий обов'язок і військову службу" та президентськими указами про призов. Відповідно до закону, призову на строкову службу підлягають українці, яким "виповнилося 18 років і старші особи, які не досягли 27-річного віку". Згідно президентських указів Порошенко, закликали громадян з 20 років.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення