В Україну наближається циклон Yvonne, який принесе льодяний дощ

Через активні циклони над Західною Європою на заході, півночі та деяких центральних областях України прогнозують опади, мокрий сніг чи навіть льодяний дощ. Про це повідомила у своєму Facebook Наталка Діденко.

"Нас зачіпає південний циклон Yvonne і тому найближчої ночі в західних, північних областях плюс Вінниччина очікуються опади, мокрий сніг та дощ, чи навіть льодяний дощ. Проте вже завтра вдень антициклон з північного сходу знову підтисне і циклон поступиться, опади ймовірні лише місцями в західній частині України", - написала Діденко.

За словами синоптика, над Західною Європою та південною її частиною утворився "цілий віночок" активних циклонів, тому там опади, поривчастий вітер та всілякі інші складні метеоумови.

Проте у більшості областей України переважатиме суха погода. Вітер у п’ятницю буде південно-східним, до штормових поривів.

Температура повітря вночі очікується 0-3 градуси морозу, на сході, а також на Полтавщині, Сумщині, у Дніпрі з районами -3-7 градусів, на Одещині та в Криму +2+6 градусів.

Протягом дня стовпчики термометрів коливатимуться в межах нуля градусів, на сході буде до 2 морозу, на заході та півдні +3+8 градусів.

У Києві п'ятниця очікується вологою, проте вдень опади припиняться. Вітер східний, південно-східний. Вночі прогнозують ожеледицю, а протягом дня потеплішає до +1 градуса.

Діденко додала, що на вихідні побільшає опадів, а в неділю знову антициклон відсуне мокрий сніг та дощ західніше.

Синоптик додала, що циклон Yvonn та антициклон Xaviere поки що переставлятимуть ніжки по паркету туди-сюди у синоптичному танці.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення