В Україну з Афганістану прямує літак із біженцями на борту

Сьогодні з аеропорту в Кабулі вилетів український військово-транспортний літак Іл-76МД. На ньому з захопленої талібами країни евакуюють громадян України та іноземців. Про це повідомили на сторінці Генерального штабу ЗСУ в Facebook.

"Кількість евакуйованих громадян та час повернення в Україну уточнюється", - йдеться у повідомленні.

Станом на 10:00 сьогоднішнього дня літак покинув територію країни і прилетів у сусідній Пакистан, де приземлився на аеродромі Ісламабад.

Відомо, що літак Іл-76МД вилетів до столиці Афганістану Кабула в середу, 18 серпня. На ньому повинні були вивезти понад 150 українців і членів їхніх сімей, а також іноземців.

Нагадаємо, що вчора голова пресслужби Держдепартаменту Нед Прайс висловив подяку ряду країн, серед яких і Україна, за допомогу в евакуації афганців з Кабула.

"Албанія, Канада, Катар, Колумбія, Коста-Ріка, Косово, Північна Македонія, Мексика, Польща, Руанда, Уганда, Україна і Чилі запропонували (сприяння) в зусиллях з переміщення афганців", - зазначив Прайс, якого цитує УНН.

Прайс також додав, що з 14 серпня США сприяли вильоту приблизно 13 тисяч осіб на американських військових літаках.

"Я хотів би висловити особливу подяку нашим партнерам по всьому світу, які зіграли важливу роль в цій операції. Бахрейн, Данія, Франція, Німеччина, Італія, Казахстан, Кувейт, Катар, Таджикистан, Туреччина, Україна, Об’єднані Арабські Емірати, Велика Британія і Узбекистан переправили або незабаром переправлять американців або, в деяких обставинах, інших людей через свої території в безпечне місце", — повідомив він.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення