В "Укренерго" під час обшуку вилучено 200 тисяч доларів - ГПУ

Під час обшуків у службових приміщеннях держпідприємства "Укренерго" та вдома у його працівників було вилучено близько 200 тисяч доларів, 50 тисяч євро та 600 тисяч гривень. Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

Відомство нагадало, що обшуки проводилися 5 і 6 жовтня слідчими МВС. Крім грошей було вилучено документи та печатки підприємств. На думку слідства, працівники "Укренерго" у часи Януковича "діючи в особистих інтересах та інтересах осіб, які контролювали фінансово-господарську діяльність ряду підприємств, вчинили розкрадання державних коштів, шляхом організації закупівель товарів, робіт та послуг у підконтрольних підприємств за значно завищеними цінами".

Збитки внаслідок цих оборудок слідчі оцінюють у понад 250 млн гривень. Як відомо, 5 жовтня про обшуки в "Укренерго" звітувало також МВС, лиш тоді мова йшла про менші суми. Раніше Міненерговугілля звільнило директора "Укренерго" Юрія Касіча і призначило тимчасово виконуючим обов'язки директора Всеволода Ковальчука. Касіч обіймав посаду з грудня 2014 року і був призначений туди за рекомендацією бізнесмена Костянтина Григоришина.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення