В Умані озброєний натовп побив євреїв біля могили рабина

 Обозреватель

У п'ятницю, 10 січня, в Умані озброєний ножами і палицями натовп невідомих напав і побив євреїв. Голова Національної поліції й Українського єврейського комітету відреагували на те, що трапилося.

Подія сталася близько опівночі біля могили рабина Нахмана.

Як розповів один зі свідків, бійка почалася з незначної суперечки між євреєм та одним із місцевих українців. Останній закликав близько 30 своїх антисемітських друзів прийти і побити євреїв.

За інформацією видання, на місце приїхали поліцейські, однак нічого не зробили, а просто "стояли і дивилися, що відбувається, поки людей били".

У результаті інциденту четверо євреїв із травмами були доставлені в найближчу лікарню. Однак правоохоронці спростовують цю інформацію. Як повідомили на сайті Національної поліції України, в лікарні Умані ніхто не звертався.

Голова Українського єврейського комітету Едуард Долинський повідомив, що уманські євреї організовують спеціальну групу самооборони для захисту від хуліганів.

Пізніше під публікацією Долинського з'явилися коментарі з неоднозначними даними про причину конфлікту в Умані. За словами однієї зі свідків події, бійка почалася після того, як був побитий українець, охоронець могили рабина. Після цього деякі з місцевих жителів зібралися, щоб знайти винних у побитті.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення