В Ужгороді контррозвідник СБУ вимагав 1,5 тис доларів

В Ужгороді затримали оперуповноваженого контррозвідки Служби безпеки України, який вимагав у чоловіка 1,5 тисячі доларів неправомірної вигоди за забезпечення йому безперешкодного перетину державного кордону при вивезенні за межі країни готівки. Про це повідомили у пресслужбі Державного бюро розслідувань.

"Слідчі центрального апарату Державного бюро розслідувань затримали старшого оперуповноваженого Головного управління військової контррозвідки Департаменту контррозвідки Служби безпеки України під час вимагання та одержання ним неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України)", - йдеться в повідомленні.

За попередньою інформацією, контррозвідник вимагав 1500 доларів США від мешканця Ужгорода. За вказані кошти оперуповноважений обіцяв забезпечити йому безперешкодний перетин державного кордону України при вивезенні за межі України готівки.

Правоохоронця затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України під час отриманя суми хабара в гривневому еквіваленті. Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру та обрання відносно нього запобіжного заходу.

У разі доведення вини, затриманому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення