В Ужгороді вимагають відставки губернатора Закарпаття

 Голос Карпат

В обласному центрі Закарпаття натовп протестуючих увірвався в обладміністрацію і зажадав від губернатора Закарпаття Геннадія Москаля написати заяву про відставку. Про це повідомили в середу місцеві ЗМІ.

Близько сотні чоловік прийшли спочатку до будівлі МВС, де поспілкувалися з керівником обласних правоохоронців, а згодом заповнили фойє приймальні губернатора Геннадія Москаля. Розмова потроху перетворився на сварку, активісти вимагали у Москаля написати заяву про звільнення і оголосити вибори в місті недійсними", - повідомляє видання "Голос Карпат".

У відповідь Москаль намагався скерувати людей до МВС або СБУ, однак присутні скандували: "Ти не впорався - іди!" і "Москаляку на гіляку!".

Протестуючі прийняли рішення оголосити про збір "міського віча" у четвер, 29 жовтня.

"Завтра сюди прийдуть тисячі", - повідомили вони.

25 жовтня в рамках місцевих виборів в Україні відбулися вибори мера Ужгорода. За результатами першого туру голосування, лідирує представник місцевої партії "Відродження" Богдан Андрєєв, набираючи 19,5% голосів виборців. Далі йде самовисуванець Сергій Ратушняк, який займав пост мера обласного центру вже двічі - 13,4%. Потім йдуть Михайло Качур (БПП "Солідарність") - 10,3% і самовисуванець Володимир Чубірко - 8,9%.

На 15 листопада в Ужгороді призначений другий тур виборів голови міста. На виборах до міськради лідирує партія "Відродження" - 16,63%, МПП "Солідарність" - 9,17%, "Патріот" - 8,77%, Європейська партія України - 6,87%, "Батьківщина" - 6,18 %, "Наш край" - 5,88%, "Єдиний Центр" Віктора Балоги набирає 5,37%.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення