В Ужгороді вирує менінгіт

 Канал 112

В одній з ужгородських шкіл призупинили заняття з 14 по 20 лютого через менінгококову інфекцію.

Згідно з повідомленням, захворювання на менінгококову інфекцію виявили у першокласника у ЗОШ I ст. №1 міста Ужгород. У зв'язку з цим провели обстеження дітей і дорослих, які перебували в контакті з дитиною. Лабораторні аналізи виявили ще у двох дітей локальну форму менінгококової інфекції - назофарингіт та носійство без ознак захворювання у одного дорослого. Всіх госпіталізували в обласну інфекційну лікарню.

У школі проводять дезінфекцію приміщень. Оскільки менінгокок дуже нестійкий у зовнішньому середовищі, вологого прибирання з використанням спеціальних засобів, провітрювання та інших санітарних заходів достатньо.

На засіданні протиепідемічної комісії розглянули це питання і прийшли до висновку, що вводити карантин у школі не обов'язково, але батьки, побоюючись за здоров'я дітей, не відпускають їх в школу. В результаті уроки відвідують лише близько третини учнів. У зв'язку з цим прийнято рішення тимчасово призупинити навчання в ЗОШ I ст. №1 з завтрашнього дня, 14 лютого, і відновити його в понеділок, 20 лютого.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення