"Вам в іншу лікарню": у Києві лікарі відмовилися витягнути кліща у дитини

 Обозреватель

Лікарі Дитячої клінічної лікарні №7 в Печерському районі Києва відмовилися надати медичну допомогу дитині, яку кліщ вкусив у ногу.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила юрист-кримінолог Ганна Маляр. Інцидент трапився вночі 30 травня, коли вони з сином звернулися до травмпункту на вулиці Підвисоцького.

"Відмовки" медиків полягали в тому, що в щелепно-мозковому відділенні нібито не можуть займатися травмами кінцівок, і що у них "немає лабораторії і можливостей для обов'язкового дослідження кліща"

"Починаю вмикати "юриста". До цього я вже дзвонила в швидку, і мені сказали, що з таким питанням нам зобов'язані допомогти в будь-якому травмпункті, жодних обмежень. Я починаю гуглити різну інформацію, посилатися на різні норми... Але це був порожній звук. Наступна відмовка була така: у нас немає лабораторії і можливостей для дослідження кліща, а це обов'язково, тому вам в іншу лікарню", — процитувала лікарів кримінолог

Юридичні доводи матері про свої права і обов'язки медиків не подіяли. Їм довелося звернутися в іншу лікарню, де, незважаючи на черги, була надана вся необхідна допомога.

"З'ясувалося, що ніякої лабораторії і обов'язкового дослідження кліща не потрібно. Це на розсуд батьків. Ключове — обстеження дитини. Тобто цілих два хірурга і медсестра придумували, як вміли, відмовки, щоб не надати першу медичну допомогу дитині. Адже дитяча лікарня для лікарів, а не для дітей!" — підсумувала Маляр

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення