Вантажівка врізалася у натовп в Берліні: з'явилися нові подробиці

 Meduza

Увечері 19 грудня вантажівка в'їхала у натовп людей на різдвяному ярмарку у центрі Берліна. Загинули, за даними поліції, не менше 12 осіб, рятувальники повідомляють про десятки потерпілих. Поліція припускає, що в місті стався теракт, але остаточну версію поки не називає.

Що відомо

Вантажівка наїхала на людей в районі площі Брайтшайдплац недалеко від вулиці Курфюрстендам, вокзалу та станції метро Zoologischer Garten. При цьому ярмарок розташовано осторонь від проїжджої частини, у зв'язку з цим малоймовірно, що вантажівка могла потрапити туди випадково. Німецька поліція повідомила, що загинули не меньше 12 осіб, десятки постраждали.

Водій вантажівки вистрибнув з кабіни відразу після події і спробував сховатися. Пізніше він був затриманий. У центрі Берліна і на різдвяних ярмарках по всьому місту посилені заходи безпеки, найближчі станції метро закриті. Поліція попросила жителів залишатися вдома і не поширювати чутки про подію.

Невідомо

Ким був водій вантажівки? Деякі німецькі ЗМІ повідомляли, що він міг бути поляком; принаймні, вантажівка належала польській компанії. На фотографіях видно польські реєстраційні знаки. Таблоїд BZ повідомляє: раніше польська компанія заявила, що за деякий час до інциденту втратила зв'язок з водієм одного зі своїх вантажівок. У компанії припустили, що напали на водія.

Чи були у вантажівці інші люди і скільки їх було? За різними версіями, у вантажівці окрім водія знаходився ще один чоловік, або їх було більше. Один чоловік були виявлений мертвим в кабіні — мабуть, він помер від отриманих травм.

Можна вважати подію терактом? Поліцейські розглядають версію про теракт, проте до цих пір інцидент офіційно називали «серйозним нещасним випадком». Очевидці, опитані німецькими журналістами, стверджують, що це точно не нещасний випадок.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення