"Ваш родич у поліції": на Харківщині викрили досвідченого і заможного телефонного шахрая

На Харківщині поліцейські викрили шахрая, який працював за схемою "ваш родич потрапив до поліції". Слідство має відомості щодо причетності затриманого до скоєння якнайменш 4 аналогічних злочинів. Про це повідомили у Відділі комунікації поліції Харківської області.

"10 квітня до Богодухівського районного відділу поліції звернулася 56-річна жителька міста Богодухова. Вона повідомила, що невідомий заволодів грошима її 83-річної матері. Зловмисник зателефонував на стаціонарний телефон та сказав жінці, що її дочка винна у скоєнні ДТП, а для її непритягнення до кримінальної відповідальності потрібні гроші. Бабуся віддала чоловіку для вирішення цього питання значну суму коштів у вітчизняній та іноземній валюті", - йдеться у повідомленні.

У ході проведення оперативно-розшукових заходів працівники карного розшуку Харківщини безпосередньо після скоєння злочину затримали 22-річного чоловіка та його спільницю, яка допомагала чоловіку у вимаганні та привласненні коштів потерпілих. Як з’ясувалося, зловмисник може бути причетний до заволодіння 6 000 доларів США, що належать 70-річному місцевому жителю, та інших злочинів.

Речові докази вилучені. На підставі статті 208 Кримінального процесуального кодексу України чоловік затриманий.

За даним фактом слідчими відкриті кримінальні провадження за ч. 2 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 3 років позбавлення волі. Працівники поліції встановлюють причетність чоловіка та його можливих спільників до скоєння аналогічних злочинів на території Харківщини та інших регіонів України. Досудове розслідування триває.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення