Вашингтон надасть Україні кредитний транш в $ 1 млрд в наступному місяці

 Посольство США

Президент США Барак Обама має намір надати Україні кредит в $ 1 млрд в наступному місяці. Про це повідомила в понеділок на прес-конференції міністр торгівлі США Пенні Пріцкер.

"Президент і Конгрес мають намір надати мільярдну кредитну гарантію України в наступному місяці", - сказала вона.

За словами Пріцкер, вона обговорила з президентом України Петром Порошенком "можливості використання кредитної гарантії для підтримки процесів реформ в Україні, яка дозволить залучити інвестиції в країну".

У свою чергу президент України зазначив, що "подібне рішення США - це позиція справжнього друга".

Як повідомляє прес-служба президента України, Порошенко поінформував Пенні Пріцкер про проведення виборів у місцеві органи влади, які відбулися минулої неділі.

"Місцевими виборами завершується перезавантаження влади", - сказав президент, а також поінформував американську делегацію про основні напрямки реформ, націлених на істотне поліпшення ділового клімату на Україні, зокрема про серйозні антикорупційні заходи, судову реформу і плани проведення прозорої приватизації. За його словами, "це правильний час і правильне місце - інвестувати зараз в Україні".

У свою чергу Пенні Пріцкер зазначила значну підтримку урядом США зусиль України в напрямку реформ для того, щоб вона "стала повноправним членом світової економіки".

"Ми разом з вами в цих зусиллях", - запевнила міністр. У складі американської делегації - представники міністерства фінансів США, керівники американських компаній і представники посольства США в Україні.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення