Ватажки "ЛНР" вирішили провчити Україну за блокаду Криму

У відповідь на енергетичну блокаду окупованого Криму ватажки так званої «Луганської народної республіки» заборонили поставки вугілля в Україну.

Голова Ровеньківської територіальної організації Профспілки працівників вугільної промисловості Анатолій Бойко повідомив в інтерв'ю місцевій телекомпанії, що вуглевидобувні комплекси «Ровенькиантрацит» і «Свердловськантрацит», які входять до енергетичного холдингу українського олігарха Ріната Ахметова ДТЕК, у жовтні вивезли на підконтрольну українській владі територію 400 тисяч тонн вугілля, а в листопаді – близько 80-ти тисяч тонн.

При цьому 23 листопада шахтарі отримали 100% зарплати за вересень, як повинно було бути за графіком, а тільки 50%.

«Не вивозячи вугілля, неможливо завезти матеріали та обладнання. Тому, якщо так буде продовжуватися далі, я не знаю, чи зможемо ми взагалі працювати. Я не знаю, що робити в цій ситуації. Заблокували вивіз на територію України «ДНР» і «ЛНР.» Це знак солідарності з тим, що сталося (у Криму – ред.)», − зазначив Бойко. Він також додав, що в разі продовження блокади і відсутності збуту вугледобувні підприємства будуть змушені призупинити роботу.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення