"Важких хворих все більше": Голубовська пояснила небезпеку нового штаму COVID-19

Медики і вчені усього світу обговорюють новий британський варіант коронавірусу, який спровокував нещодавній сплеск захкорюваності на COVID-19 в Європі. Лікар-інфекціоніст Ольга Голубовська на своїй сторінці в Facebook зазначила, що рівень смертності від "британського" штаму набагато вище в порівнянні з тими штамами, які циркулювали раніше.

"Тільки вчора обговорювали з колегами, що з огляду на таку велику кількість важких хворих, ймовірно, британський варіант все-таки не тільки легше передається, але і більш смертоносний. І ось підійшло дослідження, яке це підтверджує - рівень смертності від варіанту В.1.1.7 помітно вищий, ніж від інших варіантів", - сказала Голубовська.

Вона додала, що ризики померти від "британського" штаму набагато вище, але з чим саме це пов'язано - поки невідомо.

"Коефіцієнт ризику летального результату для варіанту B.1.1.7 склав 1,64 у порівнянні з раніше циркулюючими версіями вірусу. Результати цього дослідження доповнюють попередні докази зв'язку інфекції з варіантом вірусу B.1.1.7 і підвищеним ризиком смерті від COVID-19. Точні механізми, що лежать в основі високої смертності від варіанту B.1.1.7, все ще не зрозумілі, але можуть бути пов'язані з більш високими рівнями реплікації вірусу і більш активним його поширенням", - пояснила інфекціоніст.
Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення