Важливість правильного тиску в шинах автомобіля

Безпека водія, пасажирів автомобіля та інших учасників дорожнього руху напряму залежить від технічного стану транспортних засобів, які рухаються дорогою. Контролювати технічний стан автомобіля потрібно постійно, якщо ви ним регулярно користуєтеся. Навіть невелика несправність або відхилення можуть потягнути за собою невиправні наслідки.

В автомобілі важливе все: справність двигуна, ходової частини, гальмівної системи, стан витратних матеріалів (мастило, різні рідини, гальмівні колодки, накладки та ін.).

Особливу роль в забезпеченні безпеки відіграє стан коліс. І одним з найважливіших критеріїв являється тиск в шинах. Він повинен бути правильним.

Перевірити тиск можна на СТО або за допомогою манометра. Але найкращим рішенням буде придбати компресор для авто з манометром. Пристрій допоможе і виміряти тиск в колесі, і при необхідності накачати його.

найкращим рішенням буде придбати компресор для авто з манометром.

Небезпека високого тиску в шинах

Якщо перекачати шини на автомобілі, то це відобразиться в наступному:

  • через більш жорсткі колеса ви будете відчувати всі нерівності дорожнього покриття. вам доведеться звикнути до ударів, торохтіння;
  • збільшується темп зношування. Окрім того, що малюнок буде стиратися набагато швидше, він ще й буде стиратися нерівномірно;
  • у зв’язку зі зменшенням площі зчеплення коліс з дорожнім покриттям підвищується аварійна небезпечність, збільшується гальмівний шлях.

Таким чином, стає зрозуміло, що перекачані шини можуть не тільки стати причиною ДТП, а й призводять до збільшення фінансових витрат. Зношуються вони швидше, а тому купувати нові доведеться раніше.

До чого призводить недостатній тиск в шинах

Низький тиск також небезпечний для життя та здоров’я і для фінансів. Це призводить до наступного:

  • збільшуються витрати на пальне у зв’язку із збільшенням площі контакту дорожнього покриття з колесами;
  • припущені шини згладжують нерівності дороги. Підвищується комфорт під час поїздок, оскільки менше відчуваються удари та вібрації. Навантаження на інші вузли ходової частини зменшується. Але на цьому позитивні сторони закінчуються;
  • спостерігається пришвидшене та нерівномірне зношування протектора. Також з часом змінюється кут нахилу коліс;
  • погіршується керованість авто. Воно неначе плаває на дорозі. Втримати кермо та їхати прямо стає важче;
  • колеса більше нагріваються, збільшується ризик вибуху;
  • при проходженні поворотів збільшується ризик «роззутися».

Як бачимо, і в першому, і в другому випадку позитиву небагато. Тому перевіряти тиск потрібно регулярно. В цьому допоможе автомобільний компресор. При цьому, важливо не просто мати його в наявності десь в гаражі, а возити з собою в багажнику автомобіля. З ним ви зможете в будь-який момент перевірити тиск, підкачати колесо, поставити запаску та привести її в робочий стан.

Компресори бувають різними, тому необхідно буде розібратися, який варіант вам підійде найкраще. Зробити це буде неважко. А якщо десь виникнуть труднощі, то ви в будь-який момент зможете проконсультуватися в продавця.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення