Вбили 2 тис. років тому: археологи виявили скелет дівчини зі зв'язаними руками (фото)

У Великій Британії на території графства Бакінгемшир виявили захоронення жертви вбивства часів залізного віку. Археологи під час розчищення землі для будівництва тунелю знайшли скелет дівчини зі зв'язаними руками, знахідці близько 2 тисяч років. Про це повідомляє Daily Mail.

Інші знахідки на ділянці поблизу міста Вендовер охоплюють період від неоліту до середньовіччя - близько 4 тисячі років - і включають в себе каблучку залізного віку і золоту британську монету 1-го століття.

Дерев'яний пам'ятник - коло діаметром близько 213 футів (65 метрів), в якому була знайдена вбита, вказує на те, що земля постійно використовувалася для ритуальних захоронень.

Точний вік скелета жертви вбивства поки не встановлено, але експерти стверджують, що знахідці повинно бути не менше 2 тисяч років.

Археолог проекту Рейчел Вуд заявила: "Ми вже знали, що Бакінгемшир багатий археологією, але виявлення місця, що показує людську діяльність близько 4 тисяч років тому, стало для нас несподіванкою".

Експерти висловили надію, що вчені зможуть пролити більше світла на цю потенційно жахливу смерть.

"Велике дерев'яне церемоніальне спорудження, римське поховання і загадка скелета на фермі Уелвік допомагає зрозуміти, що люди жили, працювали і вмирали в цьому районі задовго до того, як ми прийшли", - додала Вуд.

Археологи вважають, що в бронзовий і залізний вік територія поблизу сучасного Вендоверу була зайнята, оскільки вони ідентифікували залишки принаймні одного круглого будинку поряд зі спорудами, які могли бути загонами для тварин і ямами, що використовувалися для утилізації відходів їжі.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення