Вбили ватажка ДНР, який ґвалтував та продавав українських дівчат

 Апостроф

На території Донецької області, контрольованої проросійськими бойовиками, в районі населеного пункту Озеряновка в ході операції зі знешкодження тих, хто відмовився підкорятися "владі" самопроголошеної ДНР був убитий керівник "Приватної військової компанії" Євген Вагнер і один з його бійців. Про це повідомляється на сайті "ДНР" з посиланням на донецьке "МГБ".

Вагнер підозрювався в причетності до вбивств ватажка банди бойовиків ЛНР "Привид" Олексія Мозкового та "козацького" отамана, командира шостого окремого мотострілецького козачого полку Павла Дрьомова.

Відзначається, що в підвалі у Вагнера були виявлені 4 жінки, які утримувалися в нелюдських умовах, а на задньому дворі — труп чоловіка з простреленными ногами, який виявився батьком однієї з полонянок.

У "МГБ ДНР" повідомили про те, що "банда Вагнера" нібито займалась викраденням дівчат і перепродажем їх в сексуальне рабство. У той же час російський блогер Андрій Чернухин у своєму блозі в "Живому журналі" звертає увагу, що існує дві різні людини — з позивним "Вагнер" і прізвищем Вагнер.

"Їх часто плутали. Один Євген, позивний "Вагнер", солдат удачі, його ж ПВК "Вагнер". Про нього відомо небагато.

"Відомі кондотьери з ПВК Вагнера були дуже стримані у спілкуванні з журналістами, але частиною знань поділилися. За їх словами, "Слов'янський корпус" як єдиний підрозділ перестав існувати в жовтні 2013 року, коли командири пішли під арешт, а бійці роз'їхалися по своїм регіонам.

Знову на службу вони повернулися вже до іншого замовника. Покликав їх колега, з бійця став командиром, — Вагнер", — написав Чернухин.

Другий чоловік — російський генерал-майор внутрішніх військ Євген Вагнер.

"Він не має ніякого відношення до однойменної ЧВК.

Людина з позивним "Вагнер" служив не в МВС, а в частинах спецназу ГРУ Генерального штабу Збройних сил Росії.

Останнє місце служби — командир одного з окремих загонів Другої окремої бригади спецназу ГРУ ГШ, яка дислокована під Псковом.

Звільнений в запас підполковником. Працював за контрактом з Moran Security Group, охороняв суду в небезпечних районах від піратських нападів.

У вересні 2013 року разом зі "Слов'янським корпусом" перший раз відвідав Сирію. Тоді він ще не був командиром і не був Вагнером. Пафосний позивний він узяв після сирійської відрядження.

Як кажуть його колеги, "потік дах": "Повернувся на німецькій темі. Уявив себе арійцем".

Перша робота нібито була в Криму: "Група "Ввічливі люди".

Роззброювали українські бази, встановлювали російський порядок".

Цю роботу згадують з доброю ностальгією: платили небагато, але приємний клімат, жити не в окопі і ризик номінальний. Ідилія тривала недовго, незабаром ПВК Вагнера розпочала роботу на землях самопроголошеної Новоросії", — зазначив блогер.

Чернухин висловив думку, що в зачистках бойовиків на Донбасі брала участь не ПВК "Вагнера", а загони спеціального призначення ВВ МВС РФ на чолі з генерал-майором Євгеном Вагнером.

"У генерала Вагнера є в розпорядженні все, що завгодно, включаючи літаки.

У Вагнера в лапках була невелика група таких самих відморожених, як він, бійців, але на серйозні операції у нього сил і коштів не вистачало, хоча когось із польових командирів поменше міг зачистити і він.

Вагнера в лапках більше немає. А Вагнера без лапок якщо теж зачистять — то шляхом серцевого нападу, а не просто пристрелять, як його колегу — солдата удачі", — підсумував Чернухин.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення