Вбивства новонароджених: як допомогти матерям в депресії

 Апостроф

Істотно скоротити кількість ситуацій, коли мати приймає рішення позбутися дитини жорстоким способом, допоможе додаткова увага з боку її найближчого оточення.

"Оточення жінки відіграє дуже важливу роль. Потрібна підтримка на рівні сім'ї, партнера (якщо вони, звичайно, є) і громади. В тих подібних випадках, які відомі мені, такої підтримки у жінок не було", - заявила урядова уповноважена у гендерній політиці Катерина Левченко.

Віце-президент Всеукраїнської фундації "Захист прав дітей" Олексій Лазаренко вважає, що випадки, коли жінка не стає на облік по вагітності,можуть бути сигналом до того, що станеться щось страшне.

Якщо у вагітної жінки просто немає близьких, які б її підтримали, допомогу у вирішенні проблем має запропонувати держава, відзначає експерт з прав дітей Людмила Волинець. За її словами, на практиці все виходить зовсім інакше.

"Прибрали медичний патронаж. Його немає в країні. Якщо раніше жінка народжувала, то через день після виписки з пологового будинку до неї приходив медик, а потім кожен місяць приходили і перевіряли стан дитини, то зараз цієї процедури немає. Виходить, коли дитина знаходиться в реальній небезпеці, її може ніхто не бачити..", - заявила вона.

Нагадаємо, що напередодні у столичному парку знайшли тіло немовля

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення